Workshop: Καταχωρηση ακινητου στην Google

  • On 17/03/2019

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να καταχωρήσουμε το ακίνητό μας στην Google και να βγαίνει στα αποτελέσματα αναζήτησης με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας.

Ο ευκολότερος και απλούστερος τρόπος είναι να το καταχωρήσουμε στο Google.com/maps. Για να γίνει αυτό ακολουθήστε τα παρακάτω απλά και εύκολα βήματα:

Βήμα 1ο

Αφού βεβαιωθούμε οτι έχουμε κάνει login στο google account μας η στο gmail μας (απαραίτητο βήμα για να περάσει το ακίνητο στο account μας), προχωράμε για να ξεκινήσουμε την καταχώρηση του ακινήτου μας.

Πληκτρολογούμε την διεύθυνση www.google.com/maps και βρισκόμαστε στο χάρτη της google. Αναζητάμε την περιοχή του ακινήτου μας και κάνουμε οσο το δυνατόν μεγαλύτερο zoom για να εντοπίσουμε το ακίνητό μας. Αν χρειαστεί μπορούμε να γυρίσουμε στην δορυφορική απεικόνιση για να το αναγνωρίσουμε ευκολότερα.

Βήμα 2ο

Αφού εντοπίσουμε το ακίνητό μας στον χάρτη (απλή η δορυφορική απεικόνιση δεν έχει σημασία), κάνουμε δεξί κλίκ πάνω του και επιλέγουμε το “Add a missing place”.

Βήμα 3ο

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί συμπληρώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πεδία για να ολοκληρώσουμε σωστά την καταχώρηση.

Ανεβάζουμε και όσες φωτογραφίες θέλουμε πατώντας το “Add a photo”. Να έχετε υπόψιν οτι η google λατρεύει τις πληροφορίες και ακόμα περισσότερο τις φωτογραφίες. Αυτό σημαίνει οτι όσες περισσότερες πληροφορίες συμπληρώσετε και όσο περισσότερες φωτογραφίες ανεβάσετε, η google θα σας το ανταποδώσει με ψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Βήμα 4ο

Αφού ολοκληρώσουμε το συμπλήρωμα των πεδίων, κάνουμε ενα τελικό έλεγχο για να βεβαιωθούμε οτι όλα είναι σωστά και στην συνέχεια πατάμε το “Send” για να στείλουμε την καταχώρηση για έλεγχο.

Συνήθως μετά απο λίγες ώρες η το αργότερο την επομένη ημέρα, μας έρχεται η επιβεβαίωση οτι η καταχώρησή μας είναι ενεργή. Μπορούμε να το ελέγξουμε αναζητώντας το ακίνητό μας στο google maps αλλά και αναζητώντας το στα αποτελέσματα με το όνομα που το καταχωρήσαμε.

Οπως βλέπουμε στο παραπάνω παράδειγμα, το ακίνητό μας εμφανίζεται με τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας μας δίνοντας την δυνατότητα σε οποιονδήποτε να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας και να κάνει κράτηση δίχως προμήθεια.

Οπως βλέπετε στην καταχώρηση υπάρχουν όλες οι φωτογραφίες του ακινήτου μας και όσες ακόμα τράβηξαν οι πελάτες μας και ανέβασαν στα social media.


Με την ολοκλήρωση όλων των παραπάνω βημάτων έχουμε καταχωρήσει με επιτυχία το ακίνητό μας στην google.

Αυτό που πετύχαμε με αυτή την διαδικασία είναι οτι κάναμε το πρώτο βήμα για να έχουμε πελάτες εκτός πλατφορμών (airbnb, booking, homeaway κ.λ.π.).

Σημαντική επισήμανση:

Ολες οι κρατήσεις που θα γίνουν με αυτό το σύστημα, δεν δηλώνονται στο μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής διότι δεν προέρχονται απο online πλατφόρμες. Δηλώνονται μέσω taxis με το παλαιό σύστημα καταχωρήσεων μισθώσεων, αυτό που χρησιμοποιούσαμε πρίν την έλευση του μητρώου.


Η αναζήτηση απο πελάτες που ψάχνουν ακίνητο για short term ενοικίαση μέσω του google maps η στα αποτελέσματα αναζήτησης, ολοένα και αυξάνεται διότι πολύ απλά δεν πληρώνουν προμήθεια που είναι αρκετά μεγάλο ποσό (συνήθως γύρω στο 15%) στο σύνολο της κράτησης.

Επίσης, με την εδραίωση στην αγορά των vacation rentals, του κολοσσού που λέγεται google και ειδικότερα της εξειδικευμένης πλατφόρμας της google.com/travel/hotels, αυτο που θα συμβεί είναι οτι μεγάλο μερίδιο της αγοράς θα περάσει αναπόφευκτα στην google.

Σε αυτό το workshop μάθαμε με απλό τρόπο πως καταχωρούμε το ακίνητό μας στην google και προσθέτουμε στην διαφημιστική φαρέτρα μας άλλο ένα σημαντικότατο εργαλείο και το κυριότερο, δίχως να πληρώσουμε ούτε ενα ευρώ.

Ανδρέας Χίου – Διαχειριστής Ακινήτων

 6

0 Comments

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *