Μισθωσεις Αοριστου Χρονου

  • On 02/06/2020

Σε επικοινωνία που είχαμε με την ΑΑΔΕ σχετικά με τις λήξεις των μιθώσεων, προέκυψε μια πρόταση η οποία λύνει πολλά προβλήματα διαχειριστών ακινήτων.

Οταν λοιπόν πρόκειται να λήξει μια μίσθωση ενός ακινήτου που διαχειριζόμαστε στην βραχυχρόνια ως υπεκμισθωτές, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι μια τροποποιητική μίσθωση με ανοικτή ημερομηνία λήξης.

Σε αυτή την περίπτωση το σύστημα θα ρωτήσει τον εκμισθωτή αν επιθυμεί να συνεχίσει με την μίσθωση ως αορίστου χρόνου. Αφού απαντήσει καταφατικά, θα προχωρήσει η μίσθωση δίχως ημερομηνία λήξης, ως αορίστου χρόνου. Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να ξανακάνουμε ποτέ άλλη μίσθωση ούτε φυσικά να πάρουμε νέο ΑΜΑ.

Όσο λοιπόν υπάρχει συμφωνία για διαχείριση του ακινήτου μεταξύ του εκμισθωτή και του μισθωτή-διαχειριστή τότε δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε ξανά με αυτό το θέμα. Η μίσθωση θα λήξει όταν κάποιο από τα 2 μέρη ζητήσει να σταματήσει η συνεργασία και πολύ απλά θα λύσει την μίσθωση.

Με αυτή την διαδικασία λοιπόν δεν χρειάζεται να προβούμε σε καμία άλλη πράξη και πολύ απλά έχουμε την μίσθωση ενεργή με τον ίδιο ΑΜΑ όσο διαρκεί και η συνεργασία μεταξύ εκμισθωτή και μισθωτή-διαχειριστή.

 1

0 Comments

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *