Σε τι διαφέρει ο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. απο άλλους αντίστοιχους συλλόγους?

  • On 04/03/2019

Ο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. όπως αναφέρεται και στον τίτλο είναι ένας σύλλογος που επικεντρώνεται στην υποστήριξη, εκπαίδευση και επίλυση θεμάτων που απασχολούν τον επαγγελματία Διαχειριστή Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής.

Σκοπός του συλλόγου είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα όσων ασχολούνται επαγγελματικά με την διαχείριση ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής στην Ελλάδα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν δεχόμαστε ως μέλη και φυσικά πρόσωπα που έχουν διαθέσει για βραχυχρόνια μίσθωση το ακίνητό τους. Οι περισσότεροι άλλωστε επαγγελματίες του χώρου, που λειτουργούν σήμερα με οποιαδήποτε νομική μορφή, ξεκίνησαν να ασχολούνται με την διαχείριση ακινήτων πρώτα ως φυσικά πρόσωπα διαχειριζόμενοι κάποιο από τα δικά τους ακίνητα.

Εμείς στον ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο όσοι είναι σωστά προετοιμασμένοι και εκπαιδευμένοι θα μπορέσουν να έχουν μια σταθερά ανοδική πορεία στην βραχυχρόνια μίσθωση. Η επαγγελματική προσέγγιση είναι μονόδρομος για όσους επιθυμούν πραγματικά να ασχοληθούν σοβαρά με την διαχείριση ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής.

Για τον σκοπό αυτό ο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. οργανώνει συνεχώς δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια και workshops για να ενημερώνει για τις εξελίξεις όλα τα μέλη του που συμμετέχουν σε αυτά.

Κάθε Παρασκευή, στο γραφείο του συλλόγου, λαμβάνει μέρος και ενα εξειδικευμένο workshop με αντικείμενο σχετικό, που διαφέρει κάθε εβδομάδα.

Επαγγελματίες του χώρου, βοηθούν με πρακτικό τρόπο, τα μέλη μας, έτσι ώστε με απλά παραδείγματα να κατανοήσουν και να λύσουν θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας καθημερινά στην διαχείριση των ακινήτων μας. Αν κάποιο μέλος μας αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία τεχνικής φύσεως, όπως για παράδειγμα καταχωρήσεων ακινήτων στις διάφορες πλατφόρμες, θέματα μητρώου, προβολής του ακινήτου του, κ.α. είμαστε δίπλα του να τον βοηθήσουμε να κατανοήσει κατ’ αρχήν το πρόβλημα και στην συνέχεια να του δείξουμε τον τρόπο να το επιλύσει.

Κανείς δεν φεύγει απο τον σύλλογο δίχως να έχει επιλυθεί πλήρως το πρόβλημά του. Το ίδιο συμβαίνει και για φορολογικά η νομικά θέματα που τυχόν αντιμετωπίζει. Οι λογιστές και οι νομικοί μας σύμβουλοι βρίσκονται εκεί κάθε Παρασκευή για να βοηθήσουν σε τυχόν φορολογικά η νομικά θέματα.

Η Διαχείριση Ακινήτων είναι ένα από τα δυσκολότερα επαγγέλματα με πολλές ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Είναι λοιπόν ανάγκη να υπάρχει ένας σύλλογος που να μην ασχολείται μόνο θεωρητικά με το αντικείμενο αλλά να υποστηρίζει τα μέλη του σε πρακτικά θέματα και μάλιστα σε 24ωρη βάση. Για τον λόγο αυτό καθιερώσαμε το 24ωρο chat μέσα από την επίσημη σελίδα μας στο www.pasida.gr όπου όποιο μέλος επιθυμεί να πάρει απάντηση σε οτιδήποτε αφορά την βραχυχρόνια μίσθωση, να μπορεί να θέτει εύκολα και με απλό τρόπο το ερώτημά του και να παίρνει άμεσα απάντηση σε πραγματικό χρόνο.

Τα προβλήματα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχώς αυξάνονται λόγω της πολυπλοκότητας του αντικειμένου μας.

Η βραχυχρόνια διαμονή ήρθε για να μείνει και αφού δημιουργήθηκε μέσα από την τεχνολογία και το internet, λογικό είναι ότι θα ακολουθεί και αυτή τις εξελίξεις της τεχνολογίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα προσαρμόζεται σε κάθε εργαλείο ανάπτυξης.

Σήμερα ο όρος “οικονομία διαμοιρασμού” επικρατεί, αλλά σιγά σιγά εξασθενεί και την θέση του θα πάρουν εκ των πραγμάτων, περισσότερο τεχνολογικά ειδικευμένοι όροι και πρακτικές όπως “συνεργατική οικονομία” & “on demand οικονομία” που αναφέρει όλο και πιο συχνά η airbnb.

Όλοι αυτοί οι νέοι όροι που θα κυριαρχήσουν στο άμεσο μέλλον (ίσως και μέσα στο 2019) θα χρειαστούν εξελιγμένα και πολύπλοκα τεχνολογικά εργαλεία για να αναπτυχθούν. Ένα από αυτά είναι και το blockchain που έχει ήδη αναπτύξει τα κρυπτονομίσματα και που εξαπλώνεται σε περισσότερους τομείς με τεράστια επιτυχία.

Για να είμαστε λοιπόν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις που θα επηρεάσουν και το δικό μας αντικείμενο που αναπτύχθηκε μέσα από το internet, πρέπει να ενημερωνόμαστε συνεχώς και κυρίως να έχουμε ένα δυνατό και σωστά ενημερωμένο και καταρτισμένο σύλλογο για να μπορούμε να απευθυνόμαστε για λύσεις και υποστήριξη.

 

0 Comments